Smålån

Smålån som också kan kallas för smslån på minuten, mikrolån, snabblån eller lån på dagen beroende på sammanhang är den kredittyp där du kan låna en mindre summa pengar för att snabbt få lite extra pengar i plånboken. Först och främst består smålån av belopp mellan 1 000 – 10 000 kronor med en återbetalningstid på 30-90 dagar. Idag kan du också snabbt och enkelt få ett lån på 10 000 – 50 000 kronor med en återbetalningstid om minst 90-180 dagar. Nedanför finner du Sveriges bästa smålån.

Smålån i Sverige

När du behöver ett snabbt lån så är smålån i Sverige perfekt för dig. Ett smålån i Sverige är enkelt beskrivet ett lån på 10 000 – 500 000 kronor med snabb betalning och behandling. Återbetalningstiden på ett smålån i Sverige kan variera från långivare till långivare men är vanligen mellan 30 dagar och 3 år. Ett smålån i Sverige är oftast taget då du behöver snabba pengar för dagen eller om något akut inträffar. Som alltid vid snabba lån och med snabba utbetalningar så tenderar räntan att i många fall vara ganska så hög, men detta är priset för att få låna pengar snabbt och utan säkerhet i Sverige. Smålån utan säkerhet ställer dock inga krav på vad pengarna ska användas till utan det är helt upp till dig att fritt välja vad du ska disponera pengarna till. Du kan använda pengarna till att betala räkningar, skulder eller varför inte en utlandsresa – valet är helt och håller ditt. Som med alla andra lån på nätet i Sverige så rekommenderar vi att du ska ha möjlighet att kunna betala tillbaka ditt lån framöver innan du bestämmer dig för att ta ett snabblån eller smålån. Det är väldigt enkelt att ansöka om ett smålån i Sverige och du bör välja någon långivare från toppen av vår lista för att få bästa möjliga smålånet för dig. När du klickat dig vidare till långivaren så fyller du endast i hur mycket du önskar att låna, ditt kontonummer, ditt telefonnummer och så vidare. Du kommer då snabbt att mottaga ett svar via sms eller e-post om du kommer få ett smålån eller inte, som tumregel tar det inte mer än någon minut innan du får svar om när ditt smålån kommer att betalas ut. Men det kan ta upp till en dag innan du har pengarna beroende på när du ansöker om lånet samt vilken bank du har idag.

 

Smålån på samma dag

Tack vare dagens teknologi så behöver du inte längre gå in hos banken för att kunna ansöka om ett smålån. Med ett smålån på dagen ger det dig möjligheten till att ta ett smålån på samma dag som du ansöker om det. Detta skapar många nya möjligheter för dig som behöver ett snabbt lån på nätet. Med smålån på samma dag slipper du en lång och krånglig ansökningsprocess som krävs vid ett vanligt banklån. För att söka ett smålån på dagen räcker det med ditt personnummer, adress, telefonnummer, bankkonto samt BankID. När du söker om ett lån på samma dag så slipper du de byråkratiska hanteringarna från bankerna utan istället görs en individuell bedömning utav en enkel ansökan. Ovanför finner du långivarna vi samarbetar med och vi har alltid den senaste och mest uppdaterade informationen när det gäller snabblån i Sverige. Den största fördelen med att ta ett snabblån i Sverige idag är hastigheten och enkelheten med att få utbetalning till sitt bankkonto. Vi tror också att de villkor som ställs för att låna pengar kommer ligga på denna nivå framöver då de ändå kan vara ganska höga hos vissa långivare. De vanligaste kravet är att du ska ha en årsinkomst om minst 50 000 kronor och inga betalningsanmärkningar. Det är viktigt när du ansöker om lån på nätet att du alltid kollar hur mycket du kommer få betala när du lånat pengarna. För att du ska få det billigaste smålånet i Sverige så är det viktigt att du betalar tillbaka lånet inom bestämd tid. Det kan ju ibland hända att oväntade utgifter uppstår eller att du bara vill åka iväg för ett tag. Det är i dessa situationer som ett lån på dagen fungerar utmärkt. Skickar du en låneansökan före klockan 18.00 på en vardag så kan du förvänta dig att lånet blir utbetalt samma dag. De flesta långivarna som ger lån på dagen kan dock ha lite högre krav på dig som kund beroende på hur mycket pengar du vill låna, att inte ha betalningsanmärkning är oftast en fördel.

 

Smålån på dagen utan säkerhet

För dig som önskar att ta ett smålån på dagen utan säkerhet så finns flertalet bra långivare med i listan ovan och i princip alla ger lån på dagen utan säkerhet. Det är viktigt att förstå när det kommer till lån på dagen utan säkerhet att långivarna i regel ställer en del krav på dig för att godkänna din låneansökan, detta beror självklart på beloppet som ska lånas. Vanligtvis är det inte några större krav som ställs men vid snabba lån på dagen utan säkerhet brukar långivarna ofta ställa lite högre krav för att gardera sig att de får sina pengar tillbaka. Du kan ansöka om rimliga smålån utan säkerhet ovan, men det är självklart alltid lättare att få lånet godkänt om man kan erbjuda säkerhet för lånet. Det kan också hjälpa att få lån om du har en medlåntagare för lånet, till exempel en vän med god ekonomi eller en förälder. Smålån är mest känt för namnet smslån. På grund av namnet smslån så misstolkar många vanligen detta och tror att lånet är gjort med sms och att det inte är någon kredit för dig som låntagare. Det är ju givetvis inte så, det är endast sms och dess teknologi som används för att få lånet godkänt snabb och smidigt samtidigt som det underlättar kreditvärderingen och kontrollen.

 

Smålån på minuten

Det finns många fördelar med ett lån på minuten. Det är speciellt bra för dig som behöver ett extra tillskott av pengar snabbt. Det bästa är dock att inga krav ställs på vad du ska använda pengarna till utan du kan använda dem till precis vad du vill. Ibland kan ju lönen ta slut men att man ändå vill hänga med på festen ikväll och då kan det vara bra med lite snabba pengar. Du ska dock vara säker på att du har möjlighet att betala tillbaka lånet framöver så att du ej får extra kostnader för lånet som du tagit. Betalningsperioden för lån på minuten är vanligen som för smålån och hamnar mellan 30-90 dagar jämfört med traditionella lån som återbetalas på flera år. Oftast är också kraven för att bli godkänd på ett litet lån ganska låga tillskillnad från om du ska låna större belopp. Här på smslåns finner du alltid de bästa och mest givmilda långivarna i Sverige.

 

Snabb utbetalning

Smålån på samma dag är känt för att ha en av de snabbaste utbetalningstiderna när det gäller låneansökningar på nätet. Som namnet tyder på så betalas alltid smålån på dagen samma dag som din låneansökan godkänns. Med lån på minuten så finner du de mest relevanta långivarna i Sverige för denna typen av lån. Beroende på val av långivare har de olika gränser för vad som är största beloppet du kan låna. Med lån på minuten är beloppet oftast lite lägre men det finns många olika långivare att välja bland i listan ovanför. Vi har valt ut de bästa långivarna och rangordnat dem i en lista, välj den långivare som du tycker passar bäst och skicka in en låneansökan på bara någon minut. Därefter tar det i regel bara någon minut ytterligare och därefter kan utbetalning göras om du blivit godkänd. Det är därför vi endast samarbetar och visar de bästa långivarna för att du ska få snabbaste och tryggaste behandlingen möjligt.